استفاده از لباس کار علاوه بر ایمنی و حفاظت از جان افراد به معرفی شغل و حرفه نیز میپردازد. با توجه به اینکه به کار بردن این نوع لباس در محیطهای کارگاهی، ساخت و سازهای عمرانی، تأسیساتی، نظارتی، کارخانجات و هر محیط تولید دیگر از اهمیت ویژهای است، به عنوان یکی از ملزومات ایجاد ایمنی و کاهش خطرات در حین کار به شمار میرود. لباس کار مهندسی استاندارد علاوه بر فاکتورهای ظاهری مناسبی که باید داشته باشد لازم است ویژگیهایی را نیز داشته باشد تا ایمنی بالایی را ایجاد کند.
طراحی و تولید لباس کارهای مهندسی علاوه بر ویژگی ها و پارامترهای ظاهری باید از استانداردهای ایمنی نیز برخوردار باشند. در ادامه بیشتر راجب استانداردهای لازم و ویژگی های آن صحبت خواهیم کرد تا راهنمایی در خرید لباس کار باشد.
لباس کار مهندسی چیست؟
در حالت کلی لباس کار به تجهیزات مناسب با حفظ ایمنی افراد مورد استفاده از محیطهای کاری متفاوت گفته میشود. این لباسها از بخشهای مختلفی به موجب ایجاد ایمنی و حفاظت از افراد در برابر خطرات احتمالی شامل کلاه، دستکش، لباس، کفش و… تشکیل میشوند.
لباس کار انتخاب شده با توجه به شرایط محیط کاری میتواند متفاوت باشد، یکی از آنها لباس کار مهندسی با رعایت استانداردهای ضروری برای تولید است. با توجه به شرایطی که ممکن است در حین کار افراد را درگیر کند، اهمیت لباس کار در ایمنی افراد را بیشتر خواهد کرد. به همین علت پوشیدن لباس کار مطمئن که بتواند از جان افراد و خود آنها در برابر حوادث مراقبت و محافظت کند، از الزامات کاری به حساب میآید.
استانداردهای لباس کار مهندسی
لباس کار مهندسی علاوه بر آنکه بایستی نشاندهنده شغل و حرفه کاری افراد باشد لازم است تا از استاندارد ایمنی افراد نیز بهرهمند باشد. این استانداردها به صورت بینالمللی و مشترک با تمام دنیا از جانب سازمان HSE تعریف شده است تا از هر فرد مهندس در هر کجای این کره خاکی مشغول به فعالیت است، محافظت شود. استانداردهای تصویب شده متناسب با محیط کاری و نوع فعالیت کارمندان در پروژههای مهندسی مختلف تعیین شدهاند.
برخی از این استانداردهای HSE شامل موارد زیر هستند:
- استفاده از رنگهای متفاوت در محیط کاری برای شناخت و تفکیک سمتها از یکدیگر
- به کار بردن نوارهای شبرنگ در بخشی از لباس برای افرادی که در محیطهای تاریک یا شب فعالیت دارند.
- استفاده از لوگو یا آرم شرکت و سازمان کاری بر روی سینه سمت چپ
- کیفیت بالای دوخت و محکم بودن آن با هدف باز شدن آنها در حین کار
- توجه به جنس پارچه به کار رفته در لباس کار بر اساس شرایط آب و هوایی و دمایی محیط کار
- به کار بردن استانداردهای لازم در ایجاد ظاهر مناسب و زیبا برای لباس کار با هدف ایجاد انگیزه در استفاده کردم لباس توسط کارمندان
علاوه بر استاندارهای جهانی میتوان با توجه به استانداردهای دیگر نیز لباس کار مناسب را خریداری کرد. برخی از آنها عبارتاند از:
- طراحی و دوخت لباس کار مهندسی باید بر اساس حیطه کاری و نوع فعالیت با هدف افزایش ایمنی انجام شود.
- کیفیت آن باید به نحوی باشد که در برابر شست و شوی مکرر از مقاومت بالایی برخوردار باشد.
- عدم استفاده از رنگهای تیره برای تولید لباس کار به دلیل نشان دادن کثیفی بر روی آن با توجه به محیط کاری مهندسان
- با توجه به اینکه افراد تعداد ساعات طولانی از لباس کار استفاده میکنند، جنس آن باید به صورتی باشد که موجب ایجاد حساسیت و آلرژی نشود.
- ایجاد احساس راحتی و سهولت استفاده از لباس کار در کنار ایمنی و محافظت از اشخاص
- توجه داشتن به شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی محیط کار، نوع فعالیت و حرفه کارکنان در هنگام خرید لباس
بیشتر بخوانید: بهترین پارچه برای لباس کار
ویژگیهای لباس کار مهندسی
در نظر گرفتن ویژگیهای لباس کار مهندسی استاندارد در هنگام خرید کمک میکند تا بتوانید بهترین گزینه انتخابی را تهیه کنید.
۱. اندازه و سایز مناسب
در صورتی که فرد در لباس کار خود احساس راحتی داشته باشد میتواند از او عملکرد و کارایی بهتر را انتظار داشت. به همین علت توجه به اندازه مناسب برای لباس کارهای مهندسی در محیطهای کاری متفاوت از مهمترین نکات در هنگام خرید است.
توجه به این فاکتور تأثیر به سزایی در ایجاد ایمنی و حفاظت از جان شخص را به همراه خواهد داشت. بنابراین توصیه میشود لباس کار مهندسی متناسب با اندازه افراد خریداری شود تا به علت تنگ بودن یا گشاد بودن فرد با عدم احساس راحتی، کاهش ایمنی و هم چنین ایجاد محدودیتهای حرکتی نتواند کار خود را به درستی انجام دهد.
۲. رنگ لباس کار مهندسی
همان طور که در استانداردهای تعریف شده از سوی سازمان جهانی HSE گفته شد، توجه به رنگ متناسب با حوزه فعالیت افراد یکی دیگر از پارامترهای مهم و اثرگذار در تهیه لباس کار ایمن مهندسی به حساب میآید. هرچند رنگ انتخاب شده از سوی سازمان یا شرکت مورد نظر انتخاب و سفارش داده میشود لازم است بدانید به علت انجام پروژههای مهندسی و ایجاد آلودگی و کثیف شدن لباس بهتر است از رنگهای تیره مانند مشکی، سورمهای، طوسی و قهوهای با هدف عدم نمایش آلودگیها استفاده شود.
علاوه بر این میتوانید برای آن دسته از کارمندانی که در محیطهای کم نور، تاریک و یا به صورت شب کار در محیطهای باز فعالیت دارند، از نوارهای شبرنگ در طیف نارنجی، فسفری و زرد در بخشهایی از لباس کار استفاده کنید.
۳. جنس لباس کار مهندسی
توجه به جنس پارچه دوخته شده در تولید لباس کار یکی دیگر از پارامترهای تأثیرگذار در ایجاد ایمنی و رعایت استانداردهای لازم برای لباس کار است. لباس کار مهندسی در محیطهای کاری و شرایط آب و هوایی متفاوت از یکدیگر مورد استفاده قرار داده میشود. لازم است از پارچههای مرغوب و با کیفیت بالا در دوخت آنها استفاده شود. پارچههایی که ضمن داشتن ویژگیهایی مانند دوام و استحکام بالا، قابلیت شست و شوی مکرر را داشته باشند.
از دیگر خواص پارچه استفاده شده در لباس کار مهندسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم ایجاد آلرژی در فرد
- برخورداری از میزان ضخامت متفاوت
- قابیلت تهویه هوا
۴. بهرهمندی از لوازم ایمنی جانبی
از دیگر نکات مهم در هنگام تهیه لباس کار مهندسی استاندارد، وجود ابزار و لوازم ایمنی جانبی است که با هدف افزایش استاندارد ایمنی افراد و هم چنین کاهش مقدار خطرات احتمالی که میتواند شخص را تهدید کند، در کنار لباس کار باید تهیه شوند. این لوازم را میتوان به صورت زیر دستهبندی کرد:
- کلاه ایمنی
- کفش ایمنی
- عینک
- دستکش
کلام آخر
لباس کار مهندسی استاندارد به منظور ایجاد ایمنی و محافظت افراد در برابر خطرات و اتفاقات احتمالی در محیط کار تولید و به بازار عرضه میشوند. اهمیت لباس کار در ایمنی افراد با هدف پیشگیری از وارد شدن خسارات جبران ناپذیر برای تمامی شرکتها و سازمانهای فعال در این عرضه، آشکار است.
به همین علت لازم است تا تمامی کارمندان از پوشش مناسب برخوردار باشند. هنگام خرید لباس کار مهندسی توجه به ویژگیها و استانداردهای آن با توجه به نوع فعالیت و شرایط مختلف تأثیر به سزایی در انتخاب بهترین گزینه خواهد داشت.
سوالات متداول
لباس کار مهندسی چیست؟
لباس کار مهندسین که دست به کارهای تخصصی نمی خواهند بزنند به صورت دو تکه (بلوز و شلوار و یا کاپشن و شلوار) بسته به شرایط و محیط فعالیت طراحی می شود. تاکید ما برای اینکه مهندسین حتماً به صورت ناظر از این لباس ها استفاده کنند به این خاطر است که مهندسینی که دست به آچار شده و بخواهد کاری انجام دهد ممکن است نیاز به لباس تخصصی و خاصی داشته باشد و لباس کار مهندسی معمولی برای وی خطرناک باشد.
لباس کار مهندسی چه ویژگی هایی باید داشته باشد ؟
۱. اندازه و سایز مناسب ۲. رنگ لباس کار مهندسی ۳. جنس لباس کار مهندسی ۴. بهرهمندی از لوازم ایمنی جانبی
لباس کار مهندسی شیک زنانه در چه سایزهایی موجود دارید ؟
سلام وقت بخیر دوست عزیز
برای اطلاع از موجودی انواع لباس کار زنانه لطفا قسمت محصولات سایت را مشاهده فرمایید و یا با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید .
لباس کار مهندسی hse موجود دارید ؟
سلام وقت بخیر دوست عزیز
برای اطلاع از موجودی انواع لباس لباسکار لطفا قسمت محصولات سایت را مشاهده فرمایید و یا با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید .
لباس کار مهندسی زنانه چه استانداردهایی باید داشته باشه ؟
سلام وقت بخیر دوست عزیز
در این مورد در مقاله فوق بصورت کامل توضیح داده ایم .
لباس کار مهندسی خارجی چه برندهایی موجود دارید ؟
سلام وقت بخیر دوست عزیز
برای اطلاع از موجودی انواع لباس کار لطفا قسمت محصولات را مشاهده نمایید و یا با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید .
لباس کار مهندسی برق چه رنگهایی دارید ؟
سلام وقت بخیر دوست عزیز
برای اطلاع از موجودی انواع لباس کار لطفا قسمت محصولات را مشاهده نمایید و یا با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید .
لباس کار مهندسی عمران موجود دارید ؟
سلام وقت بخیر دوست عزیز
برای اطلاع از موجودی انواع لباس کار لطفا قسمت محصولات را مشاهده نمایید .
لباس کار مهندسی چیست؟
سلام وقت بخیر دوست عزیز
در این مورد در مقاله فوق بصورت کامل توضیح داده ایم .
لباس کار مهندسی شیک از کجا میتونم بخرم ؟
سلام وقت بخیر دوست عزیز
با مراجعه به قسمت محصولات سایت میتوانید محصول مدنظر خود را انتخاب نمایید .
اصولا برای لباس کار مهندسی چه رنگی بهتره
سلام وقت بخیر دوست عزیز
در مورد رنگ لباس مهندسین در مقاله فوق بصورت کامل توضیح داده ایم همچنین شما میتوانید رنگ لباس ها را با توجه به سمت هر شخص تغییر دهید که افراد با دیدن اشخاص سمت آنها را متوجه شوند .